BDIJENJE UOČI NEDJELJE DOBROG PASTIRA

Povodom obilježavanja 50.svjetskog dana za duhovna zvanja, u Zadru  20. travnja na čelu sa pročelnikom Povjerenstva za duhovna zvanja don Stanislavom Wielinskim zajedno u suradnji sa nadbiskupskim sjemeništom „Zmajević“ upriličeno je bdjenje za mlade. To je mladima, a posebno srednjoškolcima bila prilika da malo bolje upoznaju sjemenišni život i sjemenišne aktivnosti, a ujedno da molitvom potpomognu sjemenišna zvanja. Geslo ovoga susreta bilo je: „Zvanje- znak nade utemeljene na vjeri.“

Program susreta započeo je u 1700 u sjemeništu gdje se nekolicina mladih susrela sa sjemeništarcima i njihovim odgojiteljima. Nakon upoznavanja i malo igre slijedila je krunica. Krunica se molila na sjemenišnom igralištu, a predvodili su je sjemeništarci. Po završetku krunice naše kuharice su se pobrinule da nakon okrijepe duše, okrijepimo i naše tijelo. Glavna točka ovoga susreta bilo je bdijenje u katedrali sv. Stošije. U bdijenje nas je uveo o. Nadbiskup  pozdravom svim onima koji su došli i molitvom da ovaj susret urodi plodom. Zatim su slijedili čitanja iz Ivanove knjige Otkrivenja i ulomak iz Ivanova Evanđelja. Potom se čitao dio iz poruke splitsko-makarskoga nadbiskupa msgr. Marina Barišića u kojoj nas potiče da razmislimo možemo li se i mi osobnije i otvorenije uključiti u jubilarni 50.svjetski dan molitve za duhovna zvanja? Također je zaželio svim vjernicima staviti na srce riječi Svetoga Oca iz ovogodišnje poruke za jubilarni Svjetski dan duhovnih zvanja: „Nužno je rasti u iskustvu vjere, shvaćenom kao duboki odnos s Isusom kao pozorno osluškivanje Njegova glasa u svojoj nutrini…“ Uz poruku msgr. Marina Barišića svoje svjedočanstvo o svome zvanju rekli su nam  s. Dijana Mlinarić i don Čedomil Šupraha. Svojim svjedočanstvom su nam poručili: „Kako je zvanje pustolovina koja se isplati živjeti do kraja!“ Njihovim svjedočanstvima smo još više bili učvršćeni u vjeri i zajednički smo ispovjedili svoju vjeru moleći Vjerovanje. Nakon vjerovanja slijedilo je klanjanje Presvetome koje je predvodio don Roland Jelić, prefekt zadarskog sjemeništa. Uz molitvu, meditaciju i pjesmu smo zamolili Isusa da nam pošalje radnika u žetvu. Susret je završen pjesmom Kraljice neba.

Jedno divno iskustvo, jedan divan susret! Bože, hvala ti na ovome prekrasnom danu i novom bogaćenju duše. Hvala i don Stanislavu koji je ovo organizirao, hvala i subraći sjemeništarcima što su ovaj susret učinili još svečanijim i bili na raspolaganju. Također, hvala i mladim pjevačima zborova Posedarje i sv. Stošija što su svojim pjevanjem pratili i uljepšali ovaj događaj.