20.10.(subota) – 29. NEDJELJA KROZ GODINU – MISIJSKA NEDJELJA

w 043Kožino – Diklo. Nedjelja je počela vrlo rano kao i obično, ali svi su bili užurbani. Na brzinu smo pojeli doručak i svak sa svojom grupom krenuli na župe. O. Rektor je s grupom sjemeništaraca (Kristijan Grebenar, Zvonimir Nakić, Dominik Šikić i Marko Grčević), krenulo prema Kožinu. U 9 sati u maloj crkvici ali prepunoj ljudi sudjelovali smo na Misi,  te na kraju smo izveli misijski igrokaz koji smo već duže vrijeme spremali i vježbali s našim duhovnikom. Nakon mise u Kožinu krenuli smo žurno prema Diklu jer smo kasnili. Točno na vrijeme dolazimo u Diklo i tamo opet smo bili na Misi u lijepoj, ali malo većoj crkvi nego u Kožinu, također punoj ljudi. Na kraju Mise smo isto izveli igrokaz i dobili veliki pljesak. Na kraju smo sve to skončali ručkom u župi sv. Ante na Smiljevcu u župnoj kući gdje smo izmijenili dojmove i dogodovštine, a nakon toga se vratili nazad u sjemenište, i proveli ostatak dana uz naše uobičajene dužnosti.

 Dominik Šikić

fotografija 7Zadar, Gospa Loretska – Dana 20. listopada 2013. godine na Misijsku nedjelju o. Prefekt je zajedno sa desetoricom sjemeništaraca posjetio župu Gospe Loretske u Arbanasima. Tamo su nas lijepo dočekali salezijanci na čelu sa župnikom don Tunjom i, uvijek vedrim, nasmijanim i spremnim za šalu, don Matom. Tamo smo izveli svoju predstavu koja je oduševila publiku. Posebno ih se dojmio crni misionar Makunko kojeg je vjerno odglumio naš Luka Vedrić. Od ostalih uloga bili su tu još i misionar (Franjo Marić), pripovjedač (Josip Strika) te narkoman (Kristijan Miletić). Ostali sjemeništarci koji su išli pomagali su na sv. Misi: čitanjem (Marko Nakić i Martin Bulić), pjevanjem (Mate Žilić i Antonio Oltran) te fotografiranjem i snimanjem (Matej Lučić, Mario Karadakić). O. Prefekt je predslavio obadva misna slavlja na kojima su sudjelovali još i don Tunjo i don Mate. U svojim propovijedima  o. Prefekt je govorio o snazi sklopljenih ruku: ˝…i kad ste slabi i pobijeđeni sklopite ruke, Bog ne treba vaše molitve, ali ih trebate vi. Sklopljene ruke i molitva najjače su oružje u borbi, ali i kada se obraćamo Bogu. Naš Bog je Bog milosrdan i blag, spor na srdžbu sama ljubav i vjernost.˝ Nakon sv. Mise ostali smo na ručku kao njihovi gosti. Prije ručka okušali smo se u stolnim sportovima (stolni nogomet, stolni tenis, bilijar) s o. Prefektom, gdje su neki bili uspješniji neki malo manje. Tokom ručka zabavljao nas je don Mate svojim pričama i vicevima, a poslije ručka smo se zajedno slikali kod kipa sv. Ivana don Bosca gdje su nam poručili da će moliti za nas, ali i da ustrajemo na svojemu putu baš kao crni misionar ………., ovaj Makunko.

                           Matej Lučić

DSC04711Zadar, sv. Ante. Na Misijsku nedjelju predvođeni našim duhovnikom nekolicina sjemeništaraca je posjetila župu sv. Ante na Smiljevcu, gdje smo nakon sv. Mise, koju je predvodio naš o. Duhovnik,  izveli prigodnu predstavu pod naslovom „Tajna Božjeg načina“. Nakon sv. Mise uslijedio je zajednički objed u župnoj kući na kojem su nam se pridružili i nekolicina sjemeništaraca s o. Rektorom, koji su izvodili istoimenu predstavu u župama Kožino i Diklo.

                                                    Zvonimir Rezo