13.10.(nedjelja) – 28. NEDJELJA KROZ GODINU

DSC04472Zadar, sv. Josip. Sjemeništarci Marko Nakić, Dominik Šikić, Marko Grčević i Mario Karadakić s Rektorom su se uputili na župu sv. Josipa u Zadru na Plovaniji. Tamo su sudjelovali na tri sv. Mise, na kojima su ministrirali zajedno s župnim ministrantima. Domaćin nam je bio akolita Zvonimir Mikulić, uskoro ređenik za đakona. Na misama se mogla vidjeti velika posjećenost mladih što nas je veoma razveselilo. Poslije smo se malo družili s mladima iz te župe te smo se vratili u naše malo, ali nam drago sjemenište.

Marko Nakić

BibinjeBibinje. Nedjeljni sunčani dan iskoristili smo za odlazak na župu u Bibinje. U ranim jutarnjim satima zajedno s Prefektom krenuli smo nas četvorica sjemeništaraca na tu župu. Bili smo na dvije Mise, koje je predvodio naš Prefekt. Na prvoj Misi svjedočanstvo o svome pozivu imao je Mate Pehar, što je bilo još jedno divno iskustvo. Na drugoj Misi takvu zadaću preuzeo je Luka Vedrić. Nakon druge svete Mise zaputili smo se prema Sjemeništu gdje su nas čekali ostali sjemeništarci, koji su bili na drugim župama.                 

Mate Pehar  

katedrala-svstosije_101113_2006854336Zadar, sv. Stošija. Dok su neki sjemeništarci bili na misama s o. Rektorom i s o. Pr4efektom, ostali su se rasporedili na misama u katedrali sv. Stošije, koje je predvodio o. Duhovnik. U Evanđelju se govorilo o 10 gubavaca, i o tome kako je samo jedan došao zahvaliti Isusu za ozdravljenje.                        

                                      Kristijan Miletić